BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND

BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND (BKH)
er opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. Fondet skal i følge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2000 kr. (se lov om kunstavgift), samt forvalte de innkrevde midler. Avgiften går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge. Les mer ...
 

 
LOGO KUNSTAVGIFTEN
  

Forslag til John Savio-prisen 2019

John Savio, Same i festdrakt

John Savio-prisen er på 150 000 kroner og deles i 2019 ut for tredje gang. Prisen er opprettet av Bildende Kunstneres Hjelpefond, og deles ut i samarbeid med Samisk Kunstnerforbund og Nordnorsk Kunstmuseum.

Prisen tildeles en kunstner med samisk bakgrunn og identitet, som har gjort seg særlig bemerket i det visuelle kunstfeltet i Norge, enten ved prosjekter som utmerker seg i nyere tid eller ved sitt samlete kunstnerskap. Nasjonalitet, bosted og organisasjonstilknytning er uten betydning, men en kunstner som mottar prisen skal hovedsakelig ha eller ha hatt sitt virke i Norge. Prisen kan også tildeles en person som har gjort en spesielt bemerkelsesverdig innsats til fremme av kunst med rot i samisk kultur i Norge.

 John Savio-prisen er tidligere tildelt Geir Tore Holm og Britta Marakatt-Labba.

Prisutdelingen vil foregå på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø. Prisvinnerens kunstnerskap/arbeid søkes i tillegg presentert offentlig på en egnet måte i regi av museet.

Alle som ønsker det kan foreslå kandidater til prisen. Forslag må være begrunnet.

Juryen består av Matti Aikio, Geir Tore Holm og Charis Gullickson.

Forslag til kandidater sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Frist for innsending av forslag er 31. mars.