BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND

BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND (BKH)
er opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. Fondet skal i følge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2000 kr. (se lov om kunstavgift), samt forvalte de innkrevde midler. Avgiften går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge. Les mer ...
 

 
LOGO KUNSTAVGIFTEN
  

John Savio-prisen 2017 - forslag til kandidater

Savio hy opplsn kopiJohn Savio-prisen er på 150 000 kroner og deles ut for andre gang i 2017. Frist for forslag til kandidater er 31. mars. 

Prisen er opprettet av Bildende Kunstneres Hjelpefond, og deles ut i samarbeid med Samisk Kunstnerforbund og Nordnorsk Kunstmuseum.

Prisen tildeles en kunstner med samisk bakgrunn og identitet, som har gjort seg særlig bemerket i det visuelle kunstfeltet i Norge, enten ved prosjekter som utmerker seg i nyere tid eller ved sitt samlete kunstnerskap.

 

Nasjonalitet, bosted og organisasjonstilknytning er uten betydning, men en kunstner som mottar prisen skal hovedsakelig ha eller ha hatt sitt virke i Norge. Prisen kan også tildeles en person som har gjort en spesielt bemerkelsesverdig innsats til fremme av kunst med rot i samisk kultur i Norge.

 

Prisutdelingen vil foregå i Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø. Prisvinnerens kunstnerskap/arbeid søkes i tillegg presentert offentlig på en egnet måte i regi av museet.

Alle som ønsker det kan foreslå kandidater til prisen. Forslag må være begrunnet.

Juryen består av Lena Stenberg, Joar Nango og Charis Gullickson.

Forslag til kandidater sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Frist for innsending av forslag til kandidater: 31. mars

For fullstendige retningslinjer om John Savio-prisen les her.

Illustrasjon: John Andreas Savio "Same i festdrakt". Foto: © O.Væring