BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND

BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND (BKH)
er opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. Fondet skal i følge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2000 kr. (se lov om kunstavgift), samt forvalte de innkrevde midler. Avgiften går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge. Les mer ...
 

 
LOGO KUNSTAVGIFTEN
  

John Savio-prisen 2015

John Savio-prisen på 150 000 kroner deles ut for første gang i 2015.

Prisen skal gå til en kunstner med samisk bakgrunn og identitet, som har gjort seg særlig bemerket i kunstfeltet i Norge, enten ved prosjekter som utmerker seg i nyere tid eller ved sitt samlete kunstnerskap. Nasjonalitet, bosted og organisasjonstilknytning er uten betydning, men en kunstner som mottar prisen skal hovedsakelig ha eller ha hatt sitt virke i Norge. Prisen kan også tildeles en person som har gjort en spesielt bemerkelsesverdig innsats til fremme av kunst med rot i samisk kultur i Norge.

Prisutdelingen vil foregå på Nordnorsk kunstmuseum. Prisvinnerens kunstnerskap/arbeid søkes i tillegg presentert offentlig på en egnet måte i løpet av året som følger, i regi av Nordnorsk kunstmuseum.

Alle som ønsker det kan foreslå kandidater til prisen. Juryen har også anledning til å fremme egne forslag. Alle forslag må være begrunnet.

Forslag sendes til:

Bildende Kunstneres Hjelpefond

Kjeld Stubs gate 3

0160 Oslo

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

John Savio-prisen er opprettet av Bildende Kunstneres Hjelpefond i samarbeid med Samisk Kunstnerforbund og Nordnorsk Kunstmuseum. Juryen består av Hanne Grieg Hermansen (Samisk Kunstnerforbund), Kristin Tårnesvik (Samisk Kunstnerforbund) og Charis Gullickson (Nordnorsk kunstmuseum).

Frist for innsending av forslag til kandidater: 10. april.

Fullstendige retningslinjer for John Savio-prisen: klikk her.