Bildende Kunstneres Hjelpefond er på flyttefot, ny besøksadresse er: Spaces Kvadraturen, Tollbugata 8, 0152 Oslo. Brevpost kan fortsatt sendes til Kongens gate 2, 0153 Oslo.

Fotokunstprisen 2024 til Kjetil Berge, Signe Holm og Jason Havneraas

BAD WORDS, Jason Havneraas, Kjetil Berge and Signe Holm, 4K video, 6:34 minutter, video still, 2022

Fotokunstprisen 2024 fra BKH tildeles Kjetil Berge, Signe Holm og Jason Havneraas for videoverket «Bad Words».

Juryen sier følgende: «I videoverket «Bad Words» møter vi to tilårskomne menn som spiller badminton i et snødekket landskap. Rekreasjonsidretten blir en vei inn i refleksjoner om vennskap, tap, konflikt og aldring. I løpet av filmens drøye seks minutter rekker betrakteren å stifte nært bekjentskap med de to badmintonspillerne. Det lette og komiske spilles opp mot det alvorstunge og dystre på en øm og leken måte. Filmen er visuelt forførende og transporterer oss inn i en verden av metaforer, underspilt humor og vemod.»

Fotokunstprisen ble etablert i 2010 av Bildende Kunstneres Hjelpefond i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer. Prisen er på kr. 200 000 og tildeles den kunstneren på Vårutstillingen med det verket som prisjuryen anser som mest betydningsfullt.

Årets jury: Ingrid Eggen (juryleder Vårutstillingen 2024), Espen Gleditsch (representant Kritikerlaget) og Andreas Breivik (representant Kritikerlaget)

Vårutstillingen vises på Fotogalleriet til og med 30. juni.