Bildende Kunstneres Hjelpefond er på flyttefot, ny besøksadresse er: Spaces Kvadraturen, Tollbugata 8, 0152 Oslo. Brevpost kan fortsatt sendes til Kongens gate 2, 0153 Oslo.

John Savio-prisen utdelt til Ingunn Utsi

Ingunn Utsi mottok trykket «Lassokaster» (1936) av John Savio i forbindelse med prisen

(Foto: David Jensen)

Lørdag ble John Savio-prisen utdelt til Ingunn Utsi i en flott seremoni ved Nordnorsk Kunstmuseum. Det var en stor glede å se alle som møtte opp for å gjøre stas på prisvinneren!

Prisvinner Ingunn Utsi sammen med styreleder i Samisk Kunstnerforbund, Lene E Westerås (t.v.), direktør i BKH, Hege Imerslund og direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, Katya García-Antón (t.h.)

(Foto: David Jensen)

Ingunn Utsi har på tvers av flere tiår har utmerket seg med sitt markante og sterkt materialbaserte kunstnerskap i tillegg til å være en tydelig stemme i den kulturelle samfunnsdebatten. Gjennom sitt mangeårig arbeid innenfor kunstnerpolitikken har hun har sentral i å fremme samiske kunstneres interesser, løfte fram annen urfolkskunst, og arbeide for regional offentlig kunst.

Utsi er aktuell i gruppeutstillingen Gába – Kvinnelig skaperkraft ved Nordnorsk Kunstmuseum frem til 18.02.2024, og NNKM vil i 2024 presentere en utstilling av Ingunn Utsi.

John Savio-prisen ble opprettet av BKH og deles ut i samarbeid med Samisk Kunstnerforbund (SDS) og Nordnorsk Kunstmuseum. Prisen deles ut annethvert år og har som formål å skape oppmerksomhet om kunst med rot i samisk kultur. Prisen er på 200 000 kroner.