Bildende Kunstneres Hjelpefond er på flyttefot, ny besøksadresse er: Spaces Kvadraturen, Tollbugata 8, 0152 Oslo. Brevpost kan fortsatt sendes til Kongens gate 2, 0153 Oslo.

Kunsthåndverkprisen 2022 til Camilla Luihn

(Foto: Elin Eike Worren)

For verket Det som blir igjen (2022) tildeler Bildende Kunstneres Hjelpefond årets Kunsthåndverkpris til Camilla Luihn. Prisen er på 200.000 kroner og ble delt ut i forbindelse med åpningen av Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling ved Drammens Museum 17. september.

Camilla Luihn
«Det som blir igjen» (2022)
(Foto: Elin Eike Worren)

En myriade av emaljebrosjer utformet som hverdagslige objekter utgjør et verk som beveger seg mellom det komplekse og det enkle. Juryen har vektlagt hvordan Luihn med kunstfaglig dybde, og med grunnleggende menneskelige erfaringer som tema, har laget et presist og intellektuelt arbeid sammenstilt av objekter utført med et imponerende håndverk.

Camilla Luihn har en omfattende karriere med utstillingsvirksomhet i inn- og utland i tillegg til å drive visningsrommet Portabel i Oslo, såvel som undervisning ved Kunsthøgskolen i Oslo. Luihn bor og arbeider i Oslo, hvor hun har sitt atelier i Kirkeristen.

Bildende Kunstneres Hjelpefond gratulerer så mye med prisen!